Op gebied van sport verzorgt de ouderraad de volgende activiteiten:

Kleuterzwemmen
Kleuters van de Michiel de Ruyterschool kunnen wekelijks onder schooltijd een half uur zwemles krijgen in zwembad De Meerkamp. Hier vindt u algemene informatie. Er wordt gezwommen via het stippensysteem en van tijd tot tijd moeten de kinderen kledingzwemmen. Voor meer informatie: kleuterzwem@hotmail.nl

Zaalvoetbal
Er wordt van oktober tot maart weer volop gevoetbald in de sporthal van de Meerkamp.
De Michiel de Ruyterschool doet mee met teams uit de groepen 7 en 8.

Schoolhockey en schoolvoetbal
Ieder jaar vindt in de herfstvakantie het Amstelveense schoolhockeytoernooi voor de groepen 3 t/m 8 plaats.
Voor kinderen vanaf groep 5 vindt vanaf maart het schoolvoetbaltoernooi plaats.

Verschillende groepen ouders en of leerkrachten organiseren de activiteiten. De een meer verbonden met de ouders, zoals het kleuterzwemmen in de kleuterklassen en de avondvierdaagse.

Andere activiteiten zijn duidelijk met de school verbonden zoals de straatspeeldag voor de kleuterklassen en de sportdag voor de groepen 3 t/m 8.

Bij alle evenementen zijn hulpouders nodig, ook in de voorbereiding, wat vaak niet veel tijd kost en zeker erg gezellig kan zijn.